Downtown en Upstate

Lieve familie, vrienden, buren en andere achterblijvers!

Het zal voor jullie geen grote verrassing zijn, maar het is hier geweldig! Het eten is heel vriendelijk en de mensen zijn heerlijk! Onze grote reis, waar we zo lang naartoe hebben geleefd, is eindelijk begonnen. Het vooruitzicht is nu het uitzicht uit ons raam. Op dit moment is dat de bonte herfstkleur van de bossen van de Adirondacks, een gebied helemaal in het noorden van de staat New York. Maar voordat we hier naartoe zijn gereden, hebben we eerst een paar dagen in New York doorgebracht. Om precies te zijn in Brooklyn.

‘Look, white people!', riep een zwarte mevrouw toen we onze eerste sandwich wilden bestellen in New York. We waren inderdaad de enige witte mensen in deze buurt diep in Brooklyn, waar we een kamertje gehuurd hadden. Van Harlem of The Bronx hadden we dit wel verwacht, maar niet van Brooklyn. Niet dat het iets uitmaakt, trouwens. De sfeer is gezellig in de wijk en mensen groeten ons vriendelijk op straat. Het mevrouwtje in de sandwichbar excuseert zich ook: ‘I didn't mean anything with that, darling. I love white people.'

Een ervaring die ons is bijgebleven uit New York is de ontmoeting met de Occupy Wall Street-beweging, die in downtown New York hun kampement hebben opgeslagen. Zoals je ook op onze foto's kunt zien is het een losgeslagen ratjetoe van klaplopers, zonderlinge zwervers, vreemde snuiters en werkschuw tuig, met hier en daar een oprechte demonstrant. Grappig om te zien, maar voorlopig zeker geen beweging om rekening mee te houden. Toch zag ik tot mijn verbazing op www.nos.nl dat de beweging inmiddels ook Nederland heeft bereikt!

Aangezien Marieke en ik geen ontzettende citykillers zijn, vonden we het na een paar dagen Big Apple geen straf om met een gehuurde Chevrolet naar het noorden te rijden. De staat New York is een gigantische en verbazend groene staat. Nu ja, groen, op dit moment zijn de bossen een mengsel van geel, oranje, rood en wit. Een genot om doorheen te rijden of te hiken. Toen het gisteren katten en honden regende hebben we vooral dat eerste gedaan. Vandaag was het beter weer en hebben we één van de 46 ‘high peaks' bedwongen: Cascade Mountain. Pittig, maar het uitzicht op de top was niet voor de poes.

Alles hier upstate is authentiek Amerikaans. Zoals het honderd jaar oude houten huis in Victoriaanse stijl waar wij verblijven. Onze gastheer John is een hartelijke vent die 's ochtends steak 'n eggs voor ons maakt en 's avonds grote verhalen vertelt bij een glas goedkope wijn. Ook het enige café in het dorp was een all American experience. Elke avond komen hier een paar stamgasten de eenzaamheid verdrinken. Zij hieven meteen het glas met ons, sleepten ons naar de jukebox en bespeelden de luchtgitaar met verve. ‘Azarja, mind if I go bug out for a minute?', vroeg één van hen dan, om vervolgens helemaal los te gaan op een nummer van Bruce Springsteen.

Kortom, je leest het: wij hebben ‘a helluva time' hier en we wensen jullie - oprecht - veel succes in de Hollandse herfst. 't Is hier ook best koud. Ik bedoel maar.

Reacties

Reacties

Jesper

Adironracks lijkt me een heerlijk gebied om doorheen te reizen, maar dat zo evengoed aan jouw prettige schrijfstijl kunnen liggen. Anywayz, prachtig verhaal, mooie foto's en dat in minder dan een week. Hoop dat het voor jullie als een maand voelt :)

opa

Hallo luitjes,
Ik heb de tijd er voor genomen om alle foto's te bekijken; en natuurlijk het mooie verhaal gelezen. Mooi hoor. Ik hoop, dat jullie het volhouden om geregeld verhaal te doen. Jullie verblijfplaats i(foto) is ook niet voor de poes.
Geniet maar volop
opa

Marjan

Wat een leuk verhaal en zo snel al! Prachtige foto's! En niet te veel op nos.nl kijken :o)

J

Fantastisch AzMriek, fijn dat jullie het naar de zin hebben. Het ziet en leest er alles goed en mooi uit daar.

Favoriete quote:

"Onze gastheer John is een hartelijke vent die 's ochtends steak 'n eggs voor ons maakt en 's avonds grote verhalen vertelt bij een glas goedkope wijn."

Heerlijk, ik ben dol op self-fullfilling cliche vooroordelen die gewoon blijken te kloppen.

Om de protest-foto's heb ik flink gelachen overigens, vooral die "don't make pictures, ask questions dude".

In Holland is het trouwens al voor de derde dag op rij ontzetten lekker weer. In Utrecht althans. Gisteren heb ik met opgestroopte mouwen in het zonnetje gezeten. Dat jullie het even weten met je ontzettende zomer-in-je-bol-het-leven-is-een-groot-feest-en-het-houdt-allemaal-niet-op-attitude

Groeten uit Lunatics (rijmt op Nunetniks)

Kina

AzMariek, great story, nice pics! Living out of a suitcase looks/sounds tempting :) Enjoy!

Anja

vannacht, toen ik even niet kon slapen, werd ik blij verrast door jullie gewéldige verhalen. Fijn wakker liggen dus;). Geniet en NIET met mate!

Jens

Goed te lezen dat jullie het hier zo missen! ;)

Voor de goede orde: we gaan deze grappige-en-ook-nog-eens-informatieve verhalen bundelen, uitgeven en vervolgens als productie op onze Schrijf-Schrijfsite zetten. Dat jullie het even weten. Ik bedoel maar.

Ondertussen ga ik ook een ticket boeken naar Amerika. Iedereen gaat daar maar heen, voor je het weet ben ik de laatste die het niet gezien heeft. Stelletje trendsetters, jullie. Ik bedoel maar.

Lees jullie gauw! (Veel plezier!)

Linda

Nog een paar van zulke verhaaltjes en ik krijg zelfs zin om te reizen. Lekker genieten verder. Zin in.

Sari

Het klinkt errug goed jongens! Jullie zien er ook erg blij uit. Well done & continue like this! :-)

Marieke & Azarja

@allemaal: als jullie zulke lieve reacties blijven plaatsen, gaan we jullie nog missen ook :-)

John

I will be no less thrilled to be a small part of your adventure when I can translate your blog!! You are welcome here anytime.
By the way, I see you did not use the "weight reducing filter" as promised.

Mattin

Goed verhaal hoor, prachtige foto's! Mooi dat John ook reageert. Totdat 'ie jullie verhaal ff Google translate en leest over de goedkope wijn;-) Enjoy and don't forget to enjoy!

Andrea

Klinkt goed zeg! Heerlijk! Geniet! x

Azarja

@ Mattin: the cheap wine was ours, and John actually prefers cheap wine, cause the expensive ones often do not live up to the expectations :-)

annalies

wat een mooi verhaal, en hele gave foto's leuk om jullie reis zo mee te maken. geniet ervan samen. groetjes uit zeewolde

Renate

Klinkt helemaal fantastisch, en ook te gek, gaaf en onvergetelijk! :) Enjoy! x

Mattin

@az haha figures the cheap wine was yours;-) Best not buy any expensive wine, or those 6 months or so will be over before you know it... Love those occupy WS pics btw. We've got our own very poor version in A'dam.

Imke

Hey Marieke en Azarja,
Het klinkt heerlijk!!! Geniet van al dat moois, lekkers, interessants de komende maanden. Leuk om jullie te volgen. Ik zal af en toe eens een blik werpen op jullie site en wegdromen. Ben benieuwd naar nog wat komen gaan.
Imke

Harro

Heerlijk! Geniet van deze reis schatjes! En niet te vaak op nos.nl, facebook, mail en deze site kijken/posten hoor! Zelf genieten is belangrijker dan het voorlichten van het thuisfront.

Tineke Scheepstra

Lieve Marieke en Azarja, bedankt voor jullie felicitatie. Kwam op de dag dat ik jarig was. Fantastisch attent! Mooie foto ook! Geniet ze, ben benieuwd naar volgende verhalen. t.Tineke

anja

Jaloersmakend mooie foto's (én verhaal)! Veel, heel veel genieten daar! Groeten, Anja

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!